De Color Line Terminal in Kiel is het startpunt voor reizen naar Oslo. Met een vertrek vanuit deze havenstad, brengt de Color Line je rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad. Deze overtocht is een handige en aangename manier om van Duitsland naar Noorwegen te reizen, met comfortabele voorzieningen en mooie uitzichten onderweg. Het is een eenvoudige, relaxte manier om je reis te beginnen, of je nu voor zaken of plezier naar Oslo gaat.

Locatie van de Haven

De ColorLine terminal ligt in de haven van Kiel, een belangrijke plek voor boten in het noorden van Duitsland. Je vindt deze terminal op het adres Schwedenkai 1, 24103 Kiel, bij de Norwegenkai. Vanaf hier vertrekken de boten naar Noorwegen, en Oslo is een van de plekken waar je naartoe kunt gaan.

Adresgegevens voor routeplanner:

  • Color Line Kiel Terminal
  • Norwegenkai
  • Schwedenkai 1
  • 24103 Kiel

Hoe er te komen

Je kunt de haven van Kiel makkelijk bereiken, of je nu met de auto komt of het openbaar vervoer neemt. Er is genoeg plek om je auto te parkeren, voor zowel een korte stop als voor een langere tijd.

  • Met de auto: Met de auto naar Kiel rijden is eenvoudig dankzij de goede verbindingen via de Duitse snelwegen. Je wordt onderweg goed geholpen door borden die de richting naar “Norwegenkai / ColorLine” aangeven. Bij de terminal zelf kun je je auto voor maximaal een uur kwijt op de parkeerplaatsen die specifiek voor kort parkeren zijn bedoeld. Vergeet niet om met een parkeerschijf je aankomsttijd aan te geven. Als je je auto langer wilt laten staan, bijvoorbeeld als je een reis naar Noorwegen maakt, zijn er goede opties voor lang parkeren. Je kunt terecht bij de Car Park Norwegenkai of bij Nord Park (Kai City), beide dichtbij de terminal.
  • Met het Openbaar Vervoer: Met het openbaar vervoer is het ook simpel. Het centraal station van Kiel, Kiel Hauptbahnhof, is goed aangesloten op andere delen van Duitsland en ligt maar een paar minuten van de ColorLine terminal vandaan. Vanaf het station kun je een taxi pakken of een van de lokale bussen die direct naar de Norwegenkai gaan.

Wil je dichtbij parkeren? Zorg dan dat je van tevoren je parkeerplek reserveert. Het kan namelijk voorkomen dat de dichtstbijzijnde parkeerplaats, Car Park Norwegenkai, al vol is.

Bram

Parkeren Color Line terminal Kiel

ParkeerplaatsLoopafstand terminalKosten*Boeken
Car park Norwegenkai5 min€ 30,-Portparking.de
Nord Park (Kai City)6 min€ 21,-Nord-park-kiel.de
Parking Deck Fördeparkhaus13 min€ 35,-Portparking.de
* Kosten berekend op basis van 2 tot 3 nachten, voor langer parkeren kunnen de prijzen oplopen.

Inchecken en afvaart

Zorg dat u ruim voor de afvaart bij de terminal bent. Als je als voetpassagier reist, is het advies om ten minste één uur voor de afvaart aanwezig te zijn. Reis je met een voertuit, dan wordt aangeraden minimaal 2 uur van tevoren aanwezig te zijn.

Eenmaal ingecheckt, kunt u in de passagiersterminal wachten. Hier vindt u diverse voorzieningen zoals zitplaatsen, toiletten, en een kleine winkel voor snacks of laatste benodigdheden. Wanneer het tijd is om aan boord te gaan, wordt u naar uw voertuig geleid of direct naar het gedeelte voor voetpassagiers op de veerboot. Dit is ook een mooi moment om nog even de benen te strekken en misschien wat foto’s te maken van de haven voordat u aan uw reis begint.

Aan boord van de Color Line

Aan boord van de Color Line ferry van Kiel naar Oslo, die een reisduur van ongeveer 20 uur heeft, is er een breed aanbod aan faciliteiten en activiteiten. Passagiers kunnen kiezen uit diverse eetgelegenheden, variërend van snelle snacks tot uitgebreide maaltijden. Entertainment is ook goed geregeld met live muziek en shows.

Reserveer vooraf! Restaurants kunnen volgeboekt zijn en het is daarom aan te raden om van te voeren een tafel te reserveren. Tijdens je boeking kun je dit al doen en dit raad ik zeker aan!

Bram

Aan boord vind je verschillende winkels met een breed aanbod aan producten voor iedereen die zin heeft om te shoppen. Met het zeezicht als prachtige achtergrond is het de ideale plek om lekker te ontspannen. Er zijn ook speciale speelplekken voor kinderen. Voor volwassenen is er genoeg te doen; zo kun je een gokje wagen in het casino of even helemaal tot rust komen in de spa en fitnessruimte.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *