Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een ticket van Kiel naar Oslo te boeken. Daarnaast geven we je handige tips om geld te besparen en vertellen we je wanneer de tickets het voordeligst zijn. Momenteel is Color Line de enige aanbieder voor deze route. De prijzen voor een reis naar Oslo kunnen sterk variëren, afhankelijk van het vervoermiddel, het type hut en de reisperiode. Als je buiten het hoogseizoen boekt en zonder vervoer reist, kun je soms al een ticket vinden voor € 304. Tijdens het hoogseizoen kan de prijs voor hetzelfde ticket echter oplopen tot € 450.

Het is ook slim om je ticket ruim van tevoren te reserveren. Prijzen kunnen namelijk sterk stijgen naarmate de reisdatum dichterbij komt. Vroegtijdig boeken is dus een goede manier om te besparen. Gebruik de boekingsmodule hieronder om de beschikbaarheid en prijzen te bekijken en direct je ticket van Kiel naar Oslo te boeken.

Direct boeken:

Via het boekingscentrum worden servicekosten in rekening gebracht. Je kunt deze kosten vermijden door online te boeken via de boekingsmodule.

Bram

Wat kost de boot van Kiel naar Oslo? (2024)

De reis van Kiel naar Oslo biedt verschillende opties, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en reisbehoeften. Het goedkoopste ticket is beschikbaar vanaf € 304 voor een enkele reis zonder voertuig. Let op, prijzen kunnen variëren afhankelijk van beschikbaarheid, seizoen en extra services.

Als je met een voertuig reist, kun je uitgaan van de startprijzen zoals vermeld in de onderstaande tabel, gebaseerd op een ticket voor één persoon. Als je met zijn tweeën reist, komen er € 10 extra kosten bij. Bij elk ticket is een hut inbegrepen die geschikt is voor twee personen.

VervoerVanafprijs*
Zonder voertuig€ 304,-
Auto€ 489,-
Motor€ 389,-
Camper€ 744
* voor enkele reis voor 1 persoon

Upgrade van Hut

Wanneer je je ticket voor de reis van Kiel naar Oslo boekt, kun je kiezen voor een upgrade van je hut. Bij een standaardticket hoort een standaardhut, maar tegen een meerprijs is het mogelijk om een ruimere en luxere kamer te boeken, inclusief extra voorzieningen. Voor meer details over de verschillende types hutten en de bijbehorende extra kosten, zie de onderstaande tabel. Voor uitgebreide informatie over de hutten en faciliteiten aan boord van Color Line, kun je hier verder lezen.

HuttypeGrootteExtra’s Meerprijs (€)
Standaard binnen10,5 m²Standaard faciliteiten€ 0,-
Color Class (promenade view)14 m²Grotere kamer, queen size bed, inclusief minibar en ontbijt bij Oceanic à-la-carterestaurant+ € 190,-
Color Suite (zeezicht)24,5 m²Grotere kamer, queen size bed, minibar met snacks en drankjes, toegang tot Color SPA & Fitness, ontbijt bij Observation Club+ € 420,-
Owner’s Suite35 m²Ruime kamer, uitzicht naar voorzijde van het schip, minibar met snacks en drankjes, toegang tot spa & fitness, ontbijt inbegrepen en toegang tot VIP Lounge in Cosmopolitan/Manhattan bar voor vertrek.+€ 700,-
Tegen een extra vergoeding (+/- € 80,-) kun je standaard- en Color Class-hutten met zeezicht boeken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een standaardkamer met twee losse bedden.

Andere extra kosten aan boord

Daarnaast moet je ook rekening houden met extra uitgaven aan boord van het schip. Hoewel het niet verplicht is om aan boord te ontbijten, lunchen of dineren, is het absoluut de moeite waard. De restaurants aan boord zijn van topkwaliteit. Zo is er een All You Can Eat restaurant waar je uit zowel koude als warme gerechten kunt kiezen, naast een fine dining restaurant.

Als je van plan bent om tijdens je verblijf aan boord te dineren, is het verstandig dit direct bij je boeking te reserveren. Als je dit niet doet, loop je het risico dat het restaurant van jouw keuze volgeboekt is.

Mijn aanbevelingen:

  • Oceanic à la carte voor fine dining, waar je voor ongeveer € 53 kunt genieten van een 3-gangenmenu
  • Grand Buffet voor een All You Can Eat ervaring, voor €37,-.

Kosten voor huisdieren

Op de Color Line kun je je huisdieren meenemen, maar er gelden specifieke regels (meer informatie over reizen van Kiel naar Oslo met een hond vind je hier). Zo is het niet toegestaan dat een hond vrij rondloopt op het schip. Je huisdier moet ofwel in je auto blijven of in een door Color Line toegewezen kooi op het autodek (ook vooraf te boeken!). Voor het meenemen van huisdieren worden extra kosten berekend: vanaf € 8 per huisdier als ze in de eigen auto verblijven en vanaf € 14 voor een kooi op het autodek.

Wat is de goedkoopste overtocht naar Noorwegen

Je kunt niet rechtstreeks van Nederland naar Oslo rijden zonder gebruik te maken van een veerdienst. Toch is de route van Kiel naar Oslo niet de enige manier om Noorwegen te bereiken; er zijn ook enkele populaire routes vanuit Denemarken:

Alternatieve routes naar Noorwegen

RouteTijdsduurVervoerderVanafprijs*Boeken
Hirtshals – Bergen18 uur en 20 minutenFjord Line€ 72Vergelijk ticket
Hirtshals – Kristiansand2 uur en 25 minutenFjord Line & Color Line€ 32Vergelijk tickets
Hirtshals – Stavanger10 uur en 30 minutenFjord line€ 98Vergelijk tickets
Hirtshals – Larvik3 uur en 45 minutenColor Line€ 32Vergelijk tickets
Frederikshavn – Oslo10 uur 5 minutenDFDS€ 28Vergelijk tickets
Kopenhagen – Oslo19 uurDFDS€ 49Vergelijk tickets
* prijs voor een voetganger

De goedkoopste optie die ik gevonden heb, is de route van Frederikshavn naar Oslo. Deze dient als een uitstekend alternatief voor de route van Kiel naar Oslo. Niet alleen zijn de tickets voor deze route aanzienlijk goedkoper, maar ook is de duur van de veerbootreis korter.

Wel is er een groot verschil in de luxe van de schepen en is de overtocht met de Color Line van Kiel naar Oslo echt een unieke ervaring. Ook moet je rekening houden met een langere autorit naar Frederikshavn, ongeveer 10 uur vanuit Amsterdam, terwijl de reis naar Kiel ongeveer 6 uur in beslag neemt.

Goedkoopste overtocht naar Noorwegen
De goedkoopste ticket naar Noorwegen, met DFDS van Frederikshavn naar Oslo via Directferries.

Prijsverschil in laag en hoogseizoen

De ticketprijzen voor de overtocht van Kiel naar Oslo variëren aanzienlijk tussen het laag- en hoogseizoen. In het laagseizoen, buiten de vakantieperioden, zijn voordelige lastminute tickets vaak nog beschikbaar. Echter, tijdens het hoogseizoen, vooral rond de Duitse en Noorse vakanties (juni t/m augustus en december t/m januari), stijgen de prijzen aanzienlijk.

Daarom wordt aangeraden tickets vooraf te boeken. Wanneer de veerboot nog niet volgeboekt is, zijn de prijzen laag. Naarmate de boot voller raakt, stijgen de prijzen automatisch.

Goedkoopste optie: Minicruise

Een voordelige alternatieve reisoptie is de minicruise. Deze formule is specifiek ontworpen om onbezette plekken op de ferry op te vullen. Aangezien de ferryonderneming ook inkomsten genereert uit de uitgaven van passagiers aan boord, en de boot toch vaart, is het onwenselijk om met lege plekken te reizen.

Bij een minicruise maak je een trip van 3 dagen, waarbij je de mogelijkheid hebt om op de tweede dag Oslo te ontdekken. Hoewel dit een kosteneffectieve manier is om de oversteek te ervaren, is het belangrijk om te onthouden dat je zonder eigen vervoer reist en slechts ongeveer 4 uur in Oslo zult doorbrengen. Het is echter een ideale optie om voor een gunstige prijs kennis te maken met deze ervaring.

Aanbiedingen & kortingen

Ontdek hier de meest recente aanbiedingen voor de reis van Kiel naar Oslo:

  • Minicruise Wereldbuffet: Geniet van een minicruise inclusief 2x ontbijt en 2x dinerbuffet, beschikbaar vanaf € 235 per persoon. Een optie zonder maaltijden is ook boekbaar vanaf € 129 per persoon.
  • Autovakantie Pakket: Reis met je auto en 2 personen vanaf € 585.
  • Camper & Caravan Voordeel: Ontvang 20% korting op je ticket wanneer je met een camper of caravan reist.
  • Korting op Campings in Noorwegen: Bezoekers die met Color Line reizen, profiteren van 10% korting bij geselecteerde caravanparken en campings in Noorwegen. Voor meer informatie, bezoek Color Line Kamperen in Noorwegen.

Vul de boekingsmodule hieronder in en de kortingen worden direct verrekend. Je kunt ook prijzen van verschillende dagen vergelijken via deze module, waardoor je de meest voordelige tarieven kunt ontdekken.

FAQ: boeken tickets Kiel Oslo

Dat is zeker mogelijk. Aan boord kun je bovendien winkelen in diverse winkels, waaronder een supermarkt waar je verschillende boodschappen kunt doen.

Maaltijden zijn niet standaard inbegrepen bij de ticketprijs, tenzij dit specifiek vermeld wordt of als je kiest voor een upgrade. In sommige gevallen, zoals bij het boeken van een duurdere hut, kan het ontbijt bijvoorbeeld wel inbegrepen zijn.

Je kunt een hut kiezen of upgraden tijdens het boekingsproces van je ticket. Nadat je de gewenste reisdatum hebt geselecteerd, krijg je de mogelijkheid om een upgrade te kiezen. Bovendien is het mogelijk om achteraf nog wijzigingen aan je boeking aan te brengen, mocht je van gedachten veranderen.

Je kunt tot een dag voor vertrek nog een ticket boeken, maar het is aan te raden dit enkele weken van tevoren te doen. Tickets zijn dan vaak aanzienlijk goedkoper. Bovendien geeft vroegtijdig boeken je de mogelijkheid om verschillende ticketopties met elkaar te vergelijken, wat aanzienlijk in de kosten kan schelen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *