Je kunt samen met je hond de oversteek van Kiel naar Oslo maken, maar er zijn een paar belangrijke regels waar je je aan moet houden. Eén van de hoofdregels is dat honden of andere huisdieren tijdens de overtocht in de auto moeten blijven of in een speciaal daarvoor bestemde kooi aan boord. Op deze pagina vind je alle details over de regels aan boord van de Color Line, inclusief de Noorse inreisvoorwaarden voor huisdieren en nuttige tips voor een soepele reis. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je zowel voor jezelf als voor je viervoeter een prettige overtocht hebt.

Voorbereiding is belangrijk:

 • Zorg dat je ruim voor je vertrek met je dierenarts overlegt om zeker te weten dat je voldoet aan alle regelgeving voor het vervoer van je huisdier.
 • Check de specifieke regels voor honden en andere huisdieren bij de Noorse ambassade.
 • In Noorwegen moet je hond altijd aangelijnd zijn.
 • Het is niet mogelijk om uw huisdier(en) mee te nemen op een tweedaagse minicruise tussen Kiel en Oslo.

Een kleine tip: er zijn slechts een beperkt aantal kooien beschikbaar voor honden (10 om precies te zijn), dus zorg ervoor dat je deze van tevoren reserveert om er gebruik van te kunnen maken.

Bram

Hoe boeken je de kiel oslo reis met hond?

Om de reis van Kiel naar Oslo met een hond te boeken, kun je gebruikmaken van de boekingsmodule hieronder. Hierbij kun je aangeven dat je met een hond of kat reist, en hoeveel je er meeneemt. Laat ook weten met welk vervoer je reist en met hoeveel personen. Daarna krijg je een lijst van mogelijke reizen te zien, inclusief de kosten. Zo kun je de opties vergelijken en de voordeligste ticket kiezen.

Voor meer details over het reserveren van de overtocht naar Oslo, klik hier.

Noorse inreisregels voor Huisdieren

Om ervoor te zorgen dat je reis met je hond of kat naar Noorwegen via de Color Line soepel verloopt, is het belangrijk om een aantal regels in acht te nemen. Als deze regels niet worden gevolgd, kan je huisdier de toegang worden geweigerd, of kun je te maken krijgen met boetes. Hier lees je wat de Noorse inreisvoorwaarden zijn voor huisdieren:

 • Microchip: Je huisdier moet geïdentificeerd zijn met een microchip.
 • EU-huisdierenpaspoort: Zorg voor een geldig EU-paspoort voor huisdieren.
 • Vaccinatie tegen Hondsdolheid: Je hond of kat moet minimaal 21 dagen voor de binnenkomst in Noorwegen tegen hondsdolheid zijn gevaccineerd.
 • Lintwormbehandeling: Voor honden is een behandeling tegen lintworm verplicht, uit te voeren tussen 1-5 dagen voor aankomst in Noorwegen.
 • Douanecontrole: Bij aankomst in Noorwegen zullen de douaneautoriteiten zowel de dieren als de bijbehorende documenten controleren.

Wat gebeurt er als je de regels niet volgt?

Het niet naleven van deze regels kan leiden tot verschillende maatregelen, zoals:

 • Terugsturen naar het land van herkomst.
 • Quarantaine tot aan de regels is voldaan.
 • In uitzonderlijke gevallen kan euthanasie worden overwogen.

De eigenaar draagt de financiële verantwoordelijkheid voor alle kosten die hieruit voortvloeien. Het niet laten uitvoeren van de verplichte ontworming kan bijvoorbeeld resulteren in kosten van minstens 7.000 NOK (ongeveer € 618), waarna de hond voor 24 uur in quarantaine wordt geplaatst.

Verblijf van je hond of kat tijdens de reis

Op de schepen Color Fantasy en Color Magic zijn er 10 kooien beschikbaar voor huisdieren. Het is dus aan te raden om vroeg te reserveren om zeker te zijn van een plekje voor je hond. Een alternatief is om je huisdier in de auto te laten verblijven tijdens de overtocht.

De lucht op het autodek wordt continu ververst. De temperatuur op het autodek wordt echter niet gereguleerd, waardoor het in de winter koud kan zijn en in de zomer warm. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om het welzijn van de hond in te schatten en te zorgen voor voldoende ventilatie en genoeg drinkwater tijdens de overtocht. Er is helaas geen optie beschikbaar om je hond uit te laten tijdens de reis.

Reizen met Assistentiehonden

Voor slechtzienden of blinde passagiers is het mogelijk om met een assistentiehond of blindengeleidehond te reizen. Deze honden mogen in bepaalde hutten verblijven en hebben toegang tot bijna alle gemeenschappelijke ruimtes aan boord. Let erop dat er een beperkt aantal honden per overtocht is toegestaan.

Als passagier kun je gratis een assistentiehond of blindengeleidehond meenemen aan boord. Wel dien je dit aan te geven bij de boeking, hiervoor kun je contact opnemen met de klantenservice van Color Line via: 0800 66 66 111.

Extra kosten

Voor het meenemen van je hond of kat worden extra kosten gerekend. De startprijs voor vervoer in je eigen auto is € 8,-, en voor een plekje in een kooi op het autodek beginnen de kosten bij € 14,-. Tijdens het boeken van je ticket kun je aangeven met hoeveel huisdieren je reist, en of je voorkeur uitgaat naar vervoer in de auto of dat je een kooi wilt reserveren in de kennel.

Het vervoeren van katten en honden is volledig de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Huisdieren moeten tijdens de overtocht in de auto of in een kooi op het autodek blijven. Het is niet toegestaan om je huisdier mee te nemen naar openbare ruimtes of hutten.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *