Noorwegen is een prachtig land om met een camper te ontdekken. Ook al heb ik zelf geen camper, toch zie ik vaak genoeg mensen die met hun camper op de ferry naar Oslo zijn. Je kunt met je camper gemakkelijk de oversteek maken naar Oslo en van daaruit je reis voortzetten.

Een enkele reis van Kiel naar Oslo boeken is een goede optie, waarna je verder kunt reizen en een andere ferry kunt nemen. Op deze pagina vind je informatie over hoe je met een camper de overtocht naar Oslo maakt, welke kosten je kunt verwachten en meer handige tips.

Geen camper, dan is het ook mogelijk om een camper in Noorwegen te huren.

Bram

Ticket reserveren voor reis met camper van Kiel naar Oslo

Gebruik de boekingsmodule hieronder om een ticket te boeken voor je camperreis. Het is belangrijk dat je bij de sectie ‘voertuigen’ het merk en model van je camper opgeeft. Vermeld ook de lengte en hoogte van je camper.

Tip: Reis heen met Color Line en profiteer van 10% korting bij diverse campings door je instapkaart te laten zien!

Bram

De overtocht met camper

De bootreis van Kiel naar Oslo is ideaal omdat je zelf een stuk minder niet hoeft te rijden dan andere routes. Je zit vooral op de boot en vaart een flink stuk over de zee. Het leuke hieraan is dat je veel tijd op het schip van Color Line doorbrengt. Dit maakt het een relaxte start van je vakantie. Je hoeft zelf minder te sturen, komt uitgerust aan en kunt onderweg lekker eten.

Op de boot is van alles te doen. Je kunt lekker slapen in een hut, eten in verschillende restaurants, en er is zelfs plek om te sporten en te ontspannen. Het is een goede start van je vakantie en komt uitgerust aan in Noorwegen!

Wil je meer weten over hoe de reis van Kiel naar Oslo gaat, wat je allemaal op de boot kunt doen en nog wat reistips? Lees hier dan alles wat je kunt verwachten van de reis van Kiel naar Oslo.

Camper aan boord van de veerboot

camper aan boord kiel oslo reis

Zoals te zien is op de afbeelding hierboven, is er op de veerboten van Color Line genoeg plek voor campers. De boten zijn 224 meter lang en 35 meter breed, wat ruimte biedt aan 550 auto’s.

Om je camper op de veerboot te krijgen, rij je naar de Color Line-terminal in Kiel. Als je al een ticket hebt, kun je meteen door naar de incheck. Zonder ticket kun je kort parkeren op het haventerrein en bij de incheck een ticket kopen.

Het is slim om je ticket van tevoren te kopen. Dit zorgt niet alleen dat je plek hebt op de boot, maar vaak zijn de tickets ook goedkoper vooraf. Aan de balie bij het inchecken betaal je ook nog eens € 19,50 extra voor boekingskosten.

Bram

Kosten van de overtocht met een camper

Als je het vergelijkt, kost de overtocht met een camper ongeveer € 400 meer dan met een auto. De goedkoopste tickets beginnen vanaf € 304,- zonder vervoermiddel. Voor meer informatie over de prijzen en het boeken van Kiel naar Oslo, klik hier. Hieronder vind je een tabel die een duidelijk beeld geeft van de prijzen die je kunt verwachten:

VervoerVanafprijs*
Zonder voertuig€ 304,-
Auto€ 489,-
Motor€ 389,-
Camper€ 744
* vanafprijzen berekend voor een enkele ries voor 1 persoon

De prijs voor de oversteek hangt af van de periode waarin je boekt, de grootte van je camper en het aantal passagiers. Het is daarom verstandig om je ticket op tijd te boeken. Zo ben je verzekerd van een plek en is het meestal ook goedkoper. Met de boekingsmodule hieronder kun je de prijzen bekijken en al vroeg een ticket reserveren.

Aankomst in Oslo

De reis van Kiel naar Olso duurt ongeveer 20 uur en om 10 uur in de ochtend kom je aan in Oslo. Vooraf word je erop geattendeerd dat het schip in de haven aankomst. Door de bemanning van de Color line word je geïnformeerd over de exacte aankomsttijd en de stappen die je moet volgen om van boord te gaan. Zorg ervoor dat je met al je bagage naar de camper gaat en de reisdocumenten bij de hand hebt.

De veerboot meert aan in de haven van Oslo, die bekend staat als de Oslofjord Terminal, gelegen aan de Akershusstranda 15, 0150 Oslo. Dit adres en de locatie zijn handig gelegen dicht bij het centrum van Oslo, waardoor je gemakkelijk je weg naar de stad of je volgende bestemming kunt vinden.

Veelgekozen optie: buscamper huren in Oslo

Wat ook veel gedaan wordt is een buscamper huren bij de aankomst in Oslo.

Alternatieve routes of andere opties voor de terugreis

De Kiel-Oslo verbinding is niet de enige veerroute naar Noorwegen; er zijn meerdere goede alternatieven. Aangezien de Kiel-Oslo route tot de duurdere behoort, kan het de moeite waard zijn om naar andere opties te kijken.

Alternatieve routes: voor zowel heen als terugreis met de camper

RouteTijdsduurVervoerderVanafprijs*Boeken
Hirtshals – Bergen18 uur en 20 minutenFjord Line€ 72Vergelijk ticket
Hirtshals – Kristiansand2 uur en 25 minutenFjord Line & Color Line€ 32Vergelijk tickets
Hirtshals – Stavanger10 uur en 30 minutenFjord line€ 98Vergelijk tickets
Hirtshals – Larvik3 uur en 45 minutenColor Line€ 32Vergelijk tickets
Frederikshavn – Oslo10 uur 5 minutenDFDS€ 28Vergelijk tickets
Kopenhagen – Oslo19 uurDFDS€ 49Vergelijk tickets

Ook kan het een goed idee zijn om via Kiel naar Oslo te reizen en voor de terugweg een andere, mogelijk goedkopere route te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Kristiansand in Noorwegen naar Hirtshals in Denemarken varen. Deze route biedt de kans op een mooie reis door Noorwegen en van daaruit terug naar Denemarken, om vervolgens weer naar Nederland te rijden.

Als je je reis wilt uitbreiden, is dit ook een goede tip: Begin met de reis van Kiel (Duitsland) naar Oslo. Daarna kun je vanuit Oslo doorreizen naar Stockholm (Zweden) en vanuit Stockholm met de veerboot naar Helsinki (Finland) of Tallinn (Estland) gaan. De routes die je voor deze route kunt nemen:

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *