De reis van Kiel naar Oslo neemt zo’n 20 uur in beslag. Volgens de planning vertrek je om 14:00 uit Kiel en arriveer je de volgende ochtend om 10:00 in de haven van Oslo (Oslofjord). Bij aankomst in Oslo bevind je je niet ver van het stadscentrum, wat het makkelijk maakt om direct na aankomst de stad te verkennen of naar je volgende bestemming te reizen.

Reisduur en aankomst

De overtocht met Color Line van Kiel naar Oslo duurt zo’n 20 uur, lees hier meer over de tijdsduur. Deze rustige zeetocht geeft je de perfecte gelegenheid om even lekker te ontspannen en gebruik te maken van alles wat het schip te bieden heeft, terwijl je je voorbereidt op je aankomst in Noorwegen.

De reis van Kiel Naar Oslo beslaat ongeveer 614,3 kilometer, ofwel 331 zeemijlen.

Bram

Aan boord is er genoeg te doen om de tijd aangenaam door te komen. Je kunt genieten van heerlijke maaltijden in een van de restaurants, een bezoek brengen aan de spa (met prachtig uitzicht), of je uitleven in de fitnessruimte. Voor entertainment kun je live shows bijwonen of je geluk beproeven in het casino. Kinderen kunnen zich vermaken in de speciale speelruimtes, waardoor de reis voor alle leeftijden leuk en comfortabel is.

Voor meer details over wat je allemaal kunt doen tijdens de overtocht kun je onze Color Line pagina bekijken. Daar vind je alles wat je moet weten over de voorzieningen aan boord en hoe je het beste uit je reis van Kiel naar Oslo kunt halen.

Aankomst in de haven van Oslo

Terwijl je Oslo nadert, zal de bemanning je informeren over de exacte aankomsttijd en de stappen die je moet volgen om van boord te gaan. Zorg ervoor dat je klaar staat bij de aangewezen uitgangen met je bagage en reisdocumenten binnen handbereik.

Advies: Zet je wekker vroeg om de Noorse kust te bewonderen.

Bram
aankomst Oslo vanaf Kiel
Geniet van een heerlijk ontbijt terwijl je uitkijkt op het prachtige landschap van Noorwegen.

De haven waar je aankomt heet de Oslo Haven, gelegen aan de Akershusstranda 19, 0150 Oslo. Dit is een centraal gelegen deel van de stad, van waaruit je gemakkelijk toegang hebt tot het openbaar vervoer, taxi’s en andere diensten om je reis in Oslo voort te zetten.

Adresgegevens voor routeplanner:

 • Color Line Oslo Terminal
 • Oslo Haven
 • Akershusstranda 15
 • 0150 Oslo

Van boord gaan

Wanneer de veerboot de haven van Oslo nadert (rond 10 uur, bekijk dienstregeling), zorgt de bemanning ervoor dat je volledig geïnformeerd bent over de aankomsttijd en de procedures voor het van boord gaan. Ze maken aankondigingen die je helpen om je voor te bereiden. Het is een goed idee om je spullen bij elkaar te pakken en je reisdocumenten klaar te houden, zodat je zonder gedoe van boord kunt gaan.

De veerboot meert aan in de haven van Oslo, die bekend staat als de Oslofjord Terminal, gelegen aan de Akershusstranda 15, 0150 Oslo. Dit adres en de locatie zijn handig gelegen dicht bij het centrum van Oslo, waardoor je gemakkelijk je weg naar de stad of je volgende bestemming kunt vinden.

Proces van boord gaan

Passagiers worden vooraf gewekt, meestal een uur voordat de veerboot aankomt, zodat iedereen voldoende tijd heeft om zich klaar te maken. Voor passagiers met voertuigen: je wordt naar de autodekken geleid, waar je in je voertuig kunt stappen en je voorbereidt om het schip te verlaten. Voetpassagiers worden via specifieke uitgangen naar buiten geleid. Er is geen extra check nodig zodra je van boord gaat; je kunt direct doorlopen naar de uitgang.

De hele procedure van het schip verlaten duurt meestal niet lang. Afhankelijk van je positie op het schip en de drukte kan het ongeveer 15 tot 30 minuten duren van het moment dat het schip aanmeert tot je daadwerkelijk van boord bent. Het is een gestroomlijnd proces, ontworpen om je zo snel en veilig mogelijk aan je Noorse avontuur te laten beginnen.

Wat te doen bij aankomst

Bij aankomst in Oslo sta je meteen dicht bij het hart van de stad. De haven, gelegen in het centrum, geeft je directe toegang tot het openbaar vervoer, wat het eenvoudig maakt om je weg door de stad te vinden. Vanaf de haven is het centrum van Oslo, met al zijn bezienswaardigheden, op loopafstand. Mocht je met een voertuig zijn, dan is het slechts een kort ritje naar het centrum. De rit duurt normaal gesproken niet langer dan 5 tot 10 minuten, afhankelijk van het verkeer.

De meest directe route van de haven naar het centrum van Oslo is via de Operatunnelen. Deze tunnel leidt je naar het hart van de stad, waar je kunt genieten van attracties zoals het Operahuis, het Koninklijk Paleis en het historische fort Akershus.

Parkeren in Oslo

Voor parkeren in het centrum van Oslo zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt kiezen voor straatparkeren of een van de vele parkeergarages gebruiken. Een populaire parkeergarage dicht bij het centrum is Sentrum P-hus, gelegen aan de Prinsens gate, wat een goede uitvalsbasis biedt voor het verkennen van de stad.

Things to do in Oslo

Als Oslo een tussenstop is op je reis, is het zeker de moeite waard om enkele bezienswaardigheden te bezoeken:

 • Operahuis van Oslo: Een architectonisch meesterwerk, op loopafstand van de haven.
 • Akershus Festning: Een historische vesting die een prachtig uitzicht over de stad biedt.
 • Karl Johans gate: De hoofdstraat van Oslo, vol met winkels, restaurants en cafés.

Nuttige informatie en weetjes over Oslo

Enkele handige informatie en weetjes voor de reis naar Oslo:

 • Valuta: Noorwegen gebruikt de Noorse kroon (NOK). Zorg ervoor dat je wat lokale valuta bij je hebt voor kleine uitgaven.
 • Taal: Noors is de officiële taal, maar Engels wordt breed gesproken.
 • Openbaar Vervoer: Oslo heeft een uitgebreid netwerk van bussen, trams, en metro’s die je gemakkelijk de stad laten verkennen.
 • Reserveer je reis op tijd: Tijdens het hoogseizoen kan het erg druk zijn op de veerboot. Om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om je reis van tevoren te boeken. Dit kan je niet alleen een voordeliger tarief opleveren, maar ook garanderen dat je een plek hebt. Lees hier meer informatie over de tarieven en het boeken van de overtocht van Kiel naar Oslo.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *