FAQ: Veelgestelde vragen over de Kiel Oslo overtocht

Als je vragen hebt over de overtocht van Kiel naar Oslo, is de kans groot dat je het antwoord hieronder vindt. Zo niet, dan kun je direct doorklikken naar een van de specifieke pagina’s waar je alle details vindt over het onderwerp van je interesse.

Overtocht Kiel Oslo

Er is één veerbootmaatschappij die vaart tussen Kiel en Oslo: Color Line.

De overtocht van Kiel naar Oslo duurt ongeveer 20 uur.

Er zijn verschillende soorten hutten beschikbaar, van eenvoudige binnenhutten tot luxe buitenhutten met zeezicht.

Er zijn verschillende maaltijdpakketten beschikbaar, die je kunt kopen tijdens het boeken van je ticket.

Ja, er is entertainment aan boord van de veerboot, zoals live muziek, dansen, films en shows.

Ja, je kunt je auto meenemen op de veerboot.

Je kunt je ticket online boeken of telefonisch via de klantenservice. Het wordt aangeraden om dit online te doen, je kunt zo makkelijk prijzen vergelijken. Lees hier alles over het boeken van de tickets voor de reis Kiel Oslo.

het antwoord niet gevonden? Vraag het mij.

Kosten & Boeken

Als je buiten het hoogseizoen boekt en zonder vervoer reist, kun je soms al een ticket vinden voor € 304. Tijdens het hoogseizoen kan de prijs voor hetzelfde ticket echter oplopen tot € 450. Het goedkoopste ticket is een minicruise ticket, deze is te boeken vanaf € 182 per persoon.

Ja, voor grote groepen is het aan te raden om contact op te nemen met de klantenservice van Color Line. Daarnaast zijn er tijdens kindervakanties extra activiteiten georganiseerd voor kinderen, wat kan duiden op speciale aanbiedingen of kortingen voor deze periodes.

De voorwaarden voor het annuleren of wijzigen van een ticket bij Color Line variëren afhankelijk van het type tarief dat je hebt geboekt. Voor een “Flex”-tarief is het mogelijk om je boeking kosteloos te wijzigen of te annuleren tot het moment van vertrek. Als je overstapt naar een duurdere overtocht, betaal je het prijsverschil. Mocht de nieuwe overtocht goedkoper zijn, dan krijg je het verschil terug. Na vertrek of bij no-show zijn er geen refunds mogelijk.

De volgende betalingsmethoden worden geaccepteerd: Visa, Mastercard, American Express, Diners Club en PayPal.

Nee dat is niet mogelijk. Het is aan te raden tickets voor de veerboot van Color Line vooraf te kopen, omdat dit kan helpen bij het verzekeren van beschikbaarheid en mogelijk betere tarieven.

Passagiers die reizen met Color Line mogen tot 50 kg of een halve kubieke meter aan bagage kosteloos meenemen. Dit is naast de bagage die men eventueel in hun voertuig kan opbergen.

Nee, voor wifi aan boord van de Color Line schepen hoeft niet extra betaald te worden; deze service is gratis beschikbaar voor passagiers.

Het is niet mogelijk om je auto aan boord van Color Line schepen op te laden. Het is daarom verstandig om je auto van tevoren goed op te laden voor vertrek.

Voor overtochten met de ferry van Kiel naar Oslo via Color Line zijn er geen speciale faciliteiten beschikbaar voor huisdieren. Huisdieren moeten tijdens de overtocht in de auto blijven of in een kooi op het autodek geplaatst worden. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om het dier te verzorgen en ervoor te zorgen dat deze geen overlast veroorzaakt voor andere gasten. Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar de openbare ruimtes of cabines van het schip. Lees hier alles over de reis Kiel Oslo met hond.

Nee, er is geen reisverzekering inbegrepen bij de prijs van je ticket.

Het is verstandig om een annuleringsverzekering te overwegen. Daarnaast biedt een “Flex”-ticket de flexibiliteit om je reservering zonder extra kosten te wijzigen of te annuleren tot het moment van vertrek, hoewel dit type ticket meer kost.

Tijdsduur & Schema

Er vaart één keer per dag een veerboot van Kiel naar Oslo.

De veerboot vertrekt om 14:00 uur uit Kiel. Lees hier alle over de duur van de overtocht Kiel Oslo.

De veerboot komt om 10:00 uur aan in Oslo.

Het is raadzaam om je ticket van tevoren te boeken, vooral in het hoogseizoen. In het hoogseizoen kan het voorkomen dat het schip volledig volgeboekt is en dat de prijzen voor een ticket veel hoger zijn.

Ja, je kunt de vaartijden online bekijken op de website van Color Line of bekijk hier de actuele dienstregeling van de ferry tussen Kiel en Oslo.

achterkant Color Line Fantasy

Het Color Fantasy schip van Color Line